Minnesota Wild viser identitet i Stockholm, men ender med at tabe 3-4

Minnesota Wild kæmpede mod Toronto Maple Leafs til overtid i den sidste kamp i den svenske del af NHL’s Global Series i Stockholm i år, men tabte desværre 3-4. Selv om de ikke vandt, kan kampen have betydet noget vigtigere for Wild – en identitet. Forinden havde Wild lidt tre nederlag i træk, herunder et 3-8-nederlag mod Dallas Stars i sidste weekend, i alt 6-15.

I kampen var Wild bagud 3-1 midtvejs i tredje periode, men de gjorde et godt stykke arbejde for at udligne. Først scorede forsvarsspilleren Jack Middleton, iført en Minnesota Wild Trøje, på et håndledsskud i det sjette minut, og derefter var angriberen Mats Zukarello heldig at sende bolden i mål på et indlæg i det ottende minut. Mens Wild havde overtaget i skud på mål, missede 14 målet, hvoraf nogle var i fremragende skudpositioner. Wild havde deres bedste chance blot 30 sekunder inde i overtiden, da forsvarsspilleren Jonas Brodin spillede bolden til angriberen Joel Eriksson Ek foran modstanderens målmand, men ikke formåede at sætte bolden ind.

Holdets cheftræner hævdede, at de brændte en masse chancer, ligesom sidste år, og at han ikke vidste, hvad der forhindrede dem i at score. Dean Evason sagde, at på trods af dette fortsatte holdet med at banke på modstanderens mål og forsøge at få skud på mål, score de svære mål og forsøge at finde chancer.

Selvom Wild ikke var i stand til at vinde i Sverige, viste de deres identitet ved at udvise en stærkere defensiv præstation og score mål på vigtige tidspunkter. De vender tilbage til Nordamerika med denne identitet og vil fortsætte med at arbejde hårdt for at finde muligheder og møde deres næste udfordring. Uanset udfaldet af turneringen forbliver Wild tro mod deres kerneværdier om sammenhold, mod og udholdenhed, og de former deres identitet ved at overvinde forhindringer og hele tiden forbedre sig.