Vinder af Hart Trophy 2022 – Matthews

Toronto Maple Leafs Auston Matthews vandt Hart Trophy, blev kåret som NHL Most Valuable Player af medlemmer af Professional Hockey Writers’ Association, og modtog Ted Lindsay Award, kåret som ligaens mest fremragende af medlemmer af NHL Players Association-spilleren.

Iført en billige NHL trøjer slog Matthews rekorden sat af Rick Vaive (54) i 1981-82 med 60 mål og vandt Rockets Richard Trophy for anden sæson i træk som NHL-leder. Matthews blev den første spiller til at score så mange i en sæson, siden Steven Stamkos scorede 60 mål for Chargers i 2011-12, og Matthews skabte også en amerikansk-født spiller i sæsonen 2011-12. Flest scorede mål i en sæson.

Matthews lagde Stamkos på en sjetteplads i NHL med 106 point (46 assists) i 73 kampe, hvilket hjalp Toronto (54-21-7) med at afslutte med flest sejre og point (115) i historien og avancerede til slutspillet for sjette gang i en række. Matthews sagde, at det var en stor ære at bære den blå og hvide Toronto Maple Leafs Trøje for at repræsentere byen Toronto og bære Maple Leafs hver aften, og håber at tilføje playoff-succes til hans Maple Leafs-cv næste sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *